top of page
Search
  • Writer's pictureBart Leeman

Hoera! De provincie Vlaams-Brabant weigert de vergunning voor de megagascentrale in Vilvoorde

Vanuit Tegengas Vilvoorde en Leefbare Noordrand wensen we jullie te bedanken voor de ondertekening van de petitie tegen de bouw van een nieuwe industriële gascentrale in Vilvoorde.


Dankzij jullie massale steun heeft de provincie Vlaams-Brabant geweigerd om een vergunning toe te kennen aan Engie-Electrabel. Een overwinning voor Vilvoorde, de natuur en het klimaat.


Meer dan 1.100 mensen hebben de petitie ondertussen ondertekend en hiermee hebben we een krachtig signaal gegeven aan de politiek van onze bezorgdheid van deze megagascentrale op het klimaat, de natuur en de buurt. De petitie heeft hiertoe bijgedragen dat politiekers onze bezorgdheden hebben meegenomen.


Bedankt voor jullie steun aan de petitie en meer algemeen aan Tegengas Vilvoorde. Jullie massale respons was hartverwarmend.


Engie-Electrabel bekijkt op dit ogenblik of ze in beroep zal gaan tegen de beslissing. De strijd gaat dus verder en we zijn vastberaden om ons te blijven verzetten tegen de komst van een megagascentrale in Vilvoorde.


Wil je ook bijdragen aan de strijd tegen de bouw van de 7 andere gascentrales die gepland staaan in België? Teken dan hier de nationale petitie van Tegengas: Petitie / Pétition – TegenGas.


Tegengas Vilvoorde & Leefbare Noordrand


40 views0 comments
bottom of page